У РФ хочуть ввозити контрафактом усе, крім сільгосппродукції

П'ятниця, 1 квітня 2022, 09:15

Мінпромторг РФ пропонує дозволити ввозити без дозволу правовласників все, крім сільгосппродукції.

Про це пише "Комерсант" із посиланням на попередню версію переліку, яка є у розпорядженні видання.

Зазначається, що "Комерсант" ознайомився з переліком товарів, за якими Мінпромторг планує дозволити паралельний імпорт (ввезення товарів без прямого дозволу власників брендів, зараз ввезти товар до РФ може лише правовласник або офіційний дилер).

"Усього у списку 72 позиції, але вони охоплюють максимально широкі групи товарів. У митній номенклатурі це групи з 26-ї по 97-у, що включають всю продукцію, що ввозиться, — від мінеральної сировини до споживчих товарів, обладнання та транспортних засобів, крім сільгосппродукції (групи з 1-ї по 25-у)", - йдеться у статті.

Реклама:

Раніше уряд РФ затвердив ухвалу про легалізацію паралельного імпорту, при цьому підготовка переліку триває - його затверджуватиме Мінпромторг з урахуванням пропозицій відомств.

Нагадаємо:

Уряд РФ затвердив легалізацію паралельного імпорту, що дозволяє постачальникам імпортної продукції здійснювати їх реалізацію без дозволу власника товарного знака.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: