"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Британія закликає створити "План Маршалла для України" 

Вівторок, 8 березня 2022, 19:41

Прем’єр-міністр Британії Борис Джонсон закликав лідерів країн Вишеградської групи розробити "План Маршалла для України", а фінансувати його частково можуть відчуженим майном російських олігархів.

Про це повідомляє Financial Times.

Джонсон заявив, що такий план має бути розроблено, щоб допомогти відновити країну після війни з Росією.

Після саміту між Британією та чотирма країнами Вишеградської групи - Чехією, Угорщиною, Польщею та Словаччиною – один зі співрозмовників видання переказав слова п'яти лідерів країн. Вони заявили, що "можуть відбудувати Україну", хоча деталі того, на які кошти це планують робити, знаходяться на ранній стадії обговорення.

Реклама:

Соратники Джонсона заявили, що одним із джерел грошей може бути відчуження та продаж лондонської власності підсанкційних олігархів, пов’язаних з Путіним. Попри те, що такий крок може бути символічним, він не зможе зібрати достатньо грошей, необхідних для відновлення країни, зруйнованої війною.

Довідка. План Маршалла – план допомоги європейським державам для їхнього відновлення після Другої світової війни. Його у 1947 році запропонував держсекретар США Джордж К. Маршалл, від імені якого й з’явилася назва.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: