Європейська організація з ядерних досліджень призупиняє статус РФ як країни-спостерігача

Вівторок, 8 березня 2022, 18:58

Європейська організація з ядерних досліджень (CERN) призупиняє статус Росії як країни-спостерігача через вторгнення РФ в Україну.

Про це йдеться у заяві CERN.

"23 держави-члени найрішучіше засуджують військове вторгнення Російської Федерації в Україну та висловлюють жаль з приводу загиблих людей та гуманітарних наслідків, а також залучення Білорусі до цього незаконного застосування сили проти України", - заявили в організації.

"Україна є асоційованим членом СERN, і українські вчені беруть активну участь у багатьох експериментах та діяльності лабораторії.

Реклама:

Керівництво та персонал CERN, а також наукова спільнота країн-членів CERN працюють над тим, щоб зробити свій внесок у гуманітарні зусилля в Україні та допомогти українській спільноті в CERN", - додали в CERN.

Рада CERN вирішила, що статус РФ як країни-спостерігача призупинено до подальшого повідомлення.

Також CERN не буде співпрацювати з Російською Федерацією та її установами до подальшого повідомлення.

"Ситуація буде і надалі ретельно відстежуватися, і Рада готова вжити будь-яких подальших заходів, якщо це необхідно, на своїх майбутніх засіданнях", - додали в організації.

Крім того, керівництво CERN буде дотримуватися всіх відповідних міжнародних санкцій.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: