Британія позбудеться російської нафти та пального до кінця року

Вівторок, 8 березня 2022, 18:30

Британія заявила, що до кінця 2022 року повністю припинить імпорт російської нафти.

Про це повідомив міністр енергетики Британії Квазі Квартенґ.

"Цей перехід дасть ринку, підприємствам і ланцюгам постачання більш ніж достатньо часу, щоб замінити російський імпорт, який становить 8% попиту Великобританії", – повідомив Квартенґ. За його словами, підприємствам слід використати цей рік, щоб забезпечити плавний перехід, аби відмова не вплинула на споживачів.

Уряд також працюватиме з компаніями через нову робочу групу з нафти, щоб допомогти їм використати цей період у пошуку альтернативних поставок.

Реклама:

"Великобританія є значним виробником нафти та нафтопродуктів, плюс у нас є значні запаси", – заявив міністр. Крім Росії, значна частка імпорту до Британії надходить від США, Нідерланди та країни Перської затоки.

Він зазначив, що "ринок вже почав відмовлятися від російської нафти, і майже 70% сировини наразі не може знайти собі покупців".

Зрештою, хоча Велика Британія не залежить від російського природного газу – 4% поставок – уряд Британії досліджує варіанти, як покінчити з цим взагалі.

Нагадуємо:

Сполучені Штати Америки вводять заборону на весь імпорт російських нафти та газу.

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: