"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна імпортувала півмільярда кубів газу з початку року

Вівторок, 8 березня 2022, 16:27

Україна з початку 2022 року імпортувала майже 500 мільйонів кубічних метрів газу.

Про це повідомив голова "Оператора ГТС України" Сергій Макогон.

За його словами, зараз добовий імпорт становить близько 9 млн. куб. м: з угорського напряму імпортується 49% загального обсягу імпорту, словацького – 29%, польського – 22%.

"За останні півроку "Оператор ГТС України" майже вдвічі збільшив обсяг гарантованих потужностей в Україну: з 27 млн. куб. м до майже 54 млн. куб. м. Працюємо над посиленням енергетичної безпеки України", – написав він.

Реклама:

За даними ОГТСУ, запаси газу в підземних сховищах країни на 6 березня становлять близько 9,7 млрд куб. м, а середньодобовий забір із них у березні – близько 40-45 млн куб. м/добу.

Раніше голова НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко повідомив, що країна має у своєму розпорядженні необхідні запаси в ПСГ, продовжує зберігати видобуток та імпорт газу на належному рівні для забезпечення стабільного проходження опалювального періоду навіть в умовах військової агресії з боку РФ.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: