"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Венчурний фонд Index Ventures припиняє інвестиції в російські стартапи

Вівторок, 8 березня 2022, 14:53

Венчурний фонд Index Ventures заявив, що не здійснюватиме жодних інвестицій в РФ до подальшого повідомлення.

Про це йдеться у заяві фонду від 7 березня.

"Як і більша частина світу, ми є свідками насильства та терору, які російський уряд завдає мирній, суверенній європейській країні. Ми солідарні як з українцями, так і з росіянами, які однаково вражені діями свого уряду в безглуздій війні, яку вони не обирали.

Нашим пріоритетом є зробити все можливе, щоб підтримати наші портфельні компанії в Україні. Ми надали фінансову та матеріально-технічну допомогу, щоб допомогти їм убезпечити всіх від небезпеки", - заявили у фонді.

Реклама:

"Ми вважаємо за необхідне відрізати ресурси, які б якимось чином підтримували російські державні інститути, підконтрольні режиму ЗМІ та фінансову систему. Тому ми зобовʼязуємося не робити жодних інвестицій у Росії до подальшого повідомлення", - йдеться у заяві.

У фонді додають, що "жодна з наших дій не спрямована проти російського народу, багато з яких виступають проти того, що відбувається, і страждає від його наслідків".

Index Ventures додав, що підтримуватиме свої російські портфельні компанії, які вирішать вивести команди та бізнес із Росії.

Фонд також зробив пожертву в Українське товариство Британського Червоного Хреста.

Index Ventures - це європейська компанія венчурного капіталу з штаб-квартирами в Сан-Франциско та Лондоні, інвестує в технологічні компанії з акцентом на електронну комерцію, фінтех, ігри, інфраструктуру/AI.

З моменту свого заснування в 1996 році фірма інвестувала в низку компаній і залучила приблизно 5,6 мільярдів доларів.

Фонд інвестує у стартапи по всьому світу, включно з Ozon Holdings Ltd., російською компанією електронної комерції.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: