Ціни на нікель оновили рекорд

Вівторок, 8 березня 2022, 10:00

Ціни на нікель на біржі в Лондоні зафіксували рекордне зростання на тлі побоювань, що виробництво в Росії буде зупинено після вторгнення РФ в Україну.

Про це пише businessinsider.

Тримісячний контракт на нікель підскочив на 90% і торгувався вище 55 тисяч доларів за метричну тонну на Лондонській біржі металів згідно з цінами від Bloomberg. Стрибок більш ніж на 26 тисяч доларів став найбільшим одноденним приростом ціни за всю історію.

За даними Геологічної служби США, Росія є третім за величиною виробником нікелю у світі, причому приблизно дві третини світового виробництва нікелю використовується для виробництва нержавіючої сталі. Нікель також відіграє ключову роль на зростаючому ринку акумуляторів для електромобілів.

Реклама:

Нікель, разом із цінами на нафту, пшеницю, природний газ та інші сировинні товари, різко зросли після нападу Росії на Україну майже два тижні тому, коли військові дії викликали санкції проти Росії з боку США та їхніх західних союзників.

Російський "Норільський нікель" виробив найбільше первинного нікелю серед усіх компаній світу у четвертому кварталі 2021 року – понад 62 тисячі тонн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: