Українське METRO вимагає закрити російську "дочку" – керівництво відмовляється

Понеділок, 7 березня 2022, 11:20

Український підрозділ німецької компанії METRO AG звернувся до керівництва з вимогою негайно закрити бізнес у Росії. У Німеччині відмовилися.

Про це повідомила пресслужба METRO Cash & Carry Україна.

Там пояснили, що підрозділ "METRO Україна" входить до складу міжнародної компанії METRO AG, що представлена в понад 30 країнах світу. Кожен підрозділ є окремим гравцем на локальному ринку з окремою операційною моделлю.

"2 березня Рада директорів "METRO Україна" звернулася з офіційним листом від імені всіх співробітників до керівництва METRO AG у Дюссельдорфі з вимогою негайно закрити бізнес на території РФ", – заявили в METRO.

Реклама:

Компанія поки що отримала негативну відповідь, нібито "10 тис співробітників у Росії залишаться без роботи, а санкції, які вводить цивілізований світ у відповідь на агресію Росії, повинні впливати на керівництво країни та її економіку, а не на населення".

"Компанія "МETRO Україна" категорично не згодна з позицією своєї материнської компанії. Наша позиція щодо необхідності закриття бізнесу METRO в Росії залишається незмінною", – заявляє компанія.

Там додали, що Україну підтримує величезна кількість колег з ринків METRO за кордоном, які надають гуманітарну допомогу та фінансову підтримку тим, хто був вимушений тимчасово виїхати з України, а також надають пряму підтримку українців продуктами першої необхідності через Червоний Хрест.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: