Фінські виробники продуктів згортають бізнес у Росії

Понеділок, 7 березня 2022, 11:02
 
businesstoday

Фінські виробники продуктів харчування Valio та Paulig ідуть з російського ринку через війну в Україні.

Про це йдеться в офіційних повідомленнях компаній.

"У Valio немає етичних передумов для продовження роботи в Росії, тому ми припиняємо свою діяльність в РФ", – заявив гендиректор Valio Анніккі Хурме.

У Valio є завод плавлених сирів у Підмосков'ї, партнери з контрактного виробництва та офіси продажів у Петербурзі та Москві. У Росії в компанії Valio працює близько 400 осіб.

Реклама:

Річний оборот російських підприємств Valio становить близько 85 млн євро. Дочірня компанія Valio в Росії на 100% належить фінській.

Про вихід з російського ринку заявив і фінський виробник кави Paulig.

"Компанія Paulig іде з Росії. Процес здійснюватиметься з урахуванням інтересів співробітників, клієнтів та місцевого законодавства. Процес почнеться негайно, і зараз оцінюється докладний графік", – заявили в компанії.

Росія та прилеглі країни – один з напрямків діяльності Paulig. Фірма має завод обсмажування кави в Твері. Її продукція продається переважно в Росії. У РФ в компанії Paulig працюють близько 200 співробітників, уточнив виробник.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: