Нова Зеландія готує санкції проти РФ і заборонила в'їзд 100 чиновникам та олігархам

Понеділок, 7 березня 2022, 10:34

МЗС Нової Зеландії оголосило про заборону в'їзду в країну російським чиновникам та олігархам, пов'язаним з вторгненням Росії в Україну.

Про це йдеться в заяві відомства.

У перелік потрапили близько 100 осіб.

Серед них – Володимир Путін і його найближче оточення, у тому числі міністр оборони Сергій Шойгу, міністр закордонних справ Сергій Лавров, прем'єр-міністр Михайло Мішустін та Дмитро Медведєв.

Реклама:

Також у списку Ігор та Борис Ротенберги, Ігор Сєчин, Євген Пригожин та члени їхніх родин. Повний перелік – за посиланням.

Крім того, уряд Нової Зеландії планує подати законопроєкт, який дозволить ввести санкції проти РФ, пише Reuters.

До цього часу Нова Зеландія могла застосовувати санкції тільки тоді, коли їх вводила Рада безпеки ООН. Оскільки РФ має право вето, Радбез ООН не зможе ухвалити відповідне рішення, тому Новій Зеландії знадобилися законодавчі зміни.

"Якби в нас була більш дієва Рада безпеки, ми б не зіткнулися з такою проблемою", – визнала прем'єр-міністр Нової Зеландії Джасінда Ардерн.

Вона пояснила, що закон дозволить заморозити російські активи в Новій Зеландії, заборонить російським громадянам та компаніям переказувати гроші та активи під юрисдикцію Нової Зеландії, щоб сховати їх.

Також заборонять супер'яхтам, суднам та літакам з Росії заходити в територіальні води чи повітряний простір Нової Зеландії.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: