Митники вилучили 30 ящиків брендового одягу, який везли як гумдопомогу. Товар передадуть ЗСУ

Понеділок, 7 березня 2022, 09:52

Митники вилучили 30 ящиків брендового одягу, який везли в Україну як гуманітарну допомогу. Весь товар передадуть Збройним Силам України.

Про це повідомляє пресслужба Державної митної служби.

"Надвечір 6 березня працівники митного поста "Мостиська" спільно з мобільною групою в складі працівників відділу внутрішньої безпеки Львівської митниці та співробітників ТУ ДБР у м. Львові не допустили переміщення брендового одягу без проходження митного контролю в автомобілі, який перевозив гуманітарну допомогу.

Під час огляду мікроавтобуса, який прибув з Польщі, було виявлено 30 ящиків нових футболок відомих світових виробників", – ідеться в повідомленні.

Реклама:

Матеріали в цій справі передані ДБР, товар буде вилучено та передано для потреб Збройних Сил України.

Згідно з постановою уряду №174 від 1 березня 2022 року, на період дії воєнного стану пропуск через митний кордон України гумдопомоги здійснюється за максимально спрощеною процедурою, без застосування заходів нетарифного регулювання зовнішньоекономічної діяльності.

"При цьому посадові особи митниці мають право, за необхідності, здійснити повний огляд товарів, що переміщуються", – додали у відомстві.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: