Вихід "великої четвірки": PwC та KPMG залишають Росію та Білорусь

Понеділок, 7 березня 2022, 09:09

Аудиторські компанії PwC і KPMG розірвали зв'язки зі своїми підприємствами в Росії та Білорусі, ставши першими з "великої четвірки", що залишили країни після вторгнення Кремля в Україну.

Про це пише FT.

Ці кроки, імовірно, посилять тиск на їхніх колег, Deloitte та EY, щоб вони взяли з них приклад, вважають у виданні.

PwC заявила, що розриває зв'язки зі своєю російською філією, яка має 3 700 партнерів і співробітників в 11 офісах країни. Компанія також має офіс у Білорусі.

Реклама:

Підприємства продовжуватимуть працювати як самостійні організації без офіційного зв'язку зі світовим брендом.

Нові незалежні підрозділи PwC в Росії та Білорусі будуть перейменовані і зможуть продовжувати працювати для місцевих клієнтів, а також обслуговувати міжнародні компанії, які працюють у цих країнах.

Про це повідомила людина, яка знайома з домовленостями.

KPMG заявила, що припинення співпраці з її 4 500 співробітниками в Росії та Білорусі було "неймовірно важким". "Це рішення стосується не їх, це наслідок дій уряду Росії", – ідеться в заяві KPMG.

Раніше консалтингові компанії Accenture, McKinsey, Boston Consulting Group та Bain&Company призупинили роботу з російськими клієнтами.

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: