"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Без Visa і Mastercard: росіянам радять брати за кордон готівку і картку, яку приймають лише сім країн

Неділя, 6 березня 2022, 10:09

Усі картки міжнародних платіжних систем Visa і Mastercard, випущені російськими банками, продовжать працювати в РФ у звичайному режимі, а транскордонні операції з карток Visa і Mastercard будуть недоступні.

Про це заявили в центробанку РФ.

"Усі картки міжнародних платіжних систем Visa і Mastercard, випущені російськими банками, продовжать працювати в Росії у звичайному режимі до закінчення терміну їх дії.

Операції з них обробляються всередині країни в Національній системі платіжних карток, і санкції на них не впливають. Кошти клієнтів на рахунках, прив'язаних до таких карток, повністю збережені та доступні", – ідеться в заяві.

Реклама:

Зазначається, що власники цих карток у Росії зможуть проводити операції у банкоматах, платити картками, робити перекази з картки на картку.

При цьому транскордонні операції з карток Visa та Mastercard будуть недоступні. Це стосується придбання товарів в іноземних інтернет-магазинах і використання цих карток за кордоном.

У разі виїзду за кордон центробанк РФ рекомендує росіянам брати з собою готівкову валюту та картку "Мир" для тих країн, де вона приймається.

Наразі це Туреччина, В'єтнам, Вірменія, Білорусь, Казахстан, Киргизстан, Таджикистан, а також невизнані Абхазія та Південна Осетія.

Нагадаємо:

Платіжні сервіси Visa та Mastercard заявили, що повністю зупиняють роботу в Росії та найближчими днями припинять усі транзакції за картками.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: