Туристичні тури для росіян подорожчали майже вдвічі

Неділя, 6 березня 2022, 09:15

Відпочинок у Туреччині для росіян після вторгнення РФ в Україну став дорожчим на 80%. Головною причиною називають падіння курсу рубля до світових валют.

Про це повідомляють у Державному агентстві розвитку туризму України.

"Минуло всього декілька днів після введення тотальних санкцій, а населення Росії вже почало відчувати на собі їхні наслідки і в туристичній сфері. Закриття авіасполучення з цивілізованим світом підвищило вартість на тури до Туреччини та Єгипту, які поки що відкриті для росіян", – ідеться в повідомленні.

Так, до початку військових дій середній чек десятиденного туру до Туреччини, включаючи розміщення на двох у готелі 3* та страхування, становив 73 тис руб. Зараз такий тур коштує щонайменше 127 тис руб. Ціни на найдоступніші тури зросли більш ніж на 80%.

Реклама:

Відпочинок у Туреччині в готелях 4* і 5* із системою "все включено" тепер коштує понад 177,5 тис руб та понад 180 тис руб відповідно.

Тур у Єгипет до початку вторгнення РФ до України з розміщенням у готелі 3* можна було купити за 81 тис руб на двох, а зараз він коштує 134 тис руб на двох. Ціна зросла на 65%.

Також російські туроператори підкреслюють, що "гарячих турів" у Туреччину та Єгипет у нинішніх умовах чекати не варто.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: