Метінвест запускає роботу заводу у Запоріжжі після консервації

Четвер, 31 березня 2022, 12:41 -

Метінвест ухвалив рішення вивести з режиму консервації основне обладнання Запорізького ливарно-механічного заводу.

Про це повідомила пресслужба Метінвесту. 

"Ми маємо всі підстави для відновлення роботи: воєнна ситуація в Запоріжжі є контрольованою, ми отримали як стандартні замовлення, так і унікальні запити від клієнтів, тож зараз докладаємо максимальних зусиль для їх виконання, – зазначив в. о. генерального директора заводу Ігор Долгозвяго.

Завод відновив роботу основних підрозділів: механічного цеху, цеху металоконструкцій та відділення виробництва фасонного лиття. Наразі на Запорізькому ливарно-механічному заводі планують виготовляти й відновлювати деталі для підприємств Метінвесту – Запоріжсталі, Каметсталі, Метінвест Покровськвугілля та гірничозбагачувальних комбінатів Групи Метінвест. 

Реклама:

Також підприємство планує виробляти нові види продукції – запчастини для кар’єрної та вантажопідіймальної автомобільної техніки.

Компанія також надала пріоритетне право працевлаштування на відкриті вакансії дефіцитних професій на завод для фахівців, евакуйованих із Маріуполя до Запоріжжя.

Читайте також: А що в нас з експортом та імпортом? Як Україна торгує в умовах війни

Нагадуємо:

Раніше міністр інфраструктури Олександр Кубраков заявляв, що цього тижня окремі металургійні заводи відновлюватимуть виробництво і зможуть частково експортувати свою продукцію.

Втрати металургії України від розпочатої Росією війни становлять 30-40% їхніх довоєнних потужностей.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: