Росія пропонує Індії свій аналог SWIFT для платежів у рублях

Середа, 30 березня 2022, 23:58 -

РФ пропонує Індії використовувати систему SPFS для розрахунків у рупії та рублі, адже найбільші російські банки відрізані від міжнародної платіжної системи SWIFT.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на своїх співрозмовників.

Уряд Індії розглядає пропозицію Росії використовувати систему, розроблену російським центральним банком для двосторонніх платежів, оскільки країна планує купувати дешеву нафту та зброю у РФ, яка розв’язала війну проти України і потрапила під санкції країн світу.

Платежі у рупіях пропонують проводити через російську систему обміну повідомленнями SPFS ("Система передачи финансовых сообщений" – російський аналог міжнародній системі SWIFT, яку агресор розробляв з 2014 року – ЕП). 

Реклама:

Згідно з пропозицією, рублі будуть вносити в індійський банк і конвертувати в рупії, що працюватиме в зворотному порядку. Наразі невідомо, чи буде обмінний курс фіксованим чи плаваючим.

Росія також хоче, щоб Індія пов’язала свій уніфікований платіжний інтерфейс зі своєю платіжною системою МІР для безперешкодного використання карток, випущених індійськими та російськими банками. 



Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: