Google запустив фонд підтримки українських стартапів на 5 мільйонів доларів

Середа, 30 березня 2022, 17:53

Корпорація Google оголосила про створення фонду підтримки стартапів в Україні в розмірі 5 млн доларів для виділення грошових грантів протягом 2022 року.

Про це йдеться у заяві компанії.

"Триваюча гуманітарна криза в Україні є нищівною. Як і решта міжнародного співтовариства, наша реакція змінювалася відповідно до обставин. Окрім підтримки біженців та боротьби з дезінформацією, ми інвестуємо в людей та бізнес України.

Сьогодні ми оголошуємо про створення фонду підтримки Google для стартапів в Україні в розмірі 5 мільйонів доларів для виділення грошових грантів без участі в капіталі протягом 2022 року", - заявили в Google.

Реклама:

"Вибрані українські стартапи будуть оголошуватися постійно, і вони також отримають до 100 тис доларів бездолевого фінансування, так само як і постійне наставництво від Google, підтримку продуктів і кредити Cloud.

Ця практична підтримка покликана допомогти українським підприємцям підтримувати та розвивати свій бізнес, зміцнювати свою громаду та будувати основу для післявоєнного економічного відновлення", - додади в корпорації.

"В Україні є сильна та активна спільнота стартапів. З приблизно 2000 стартапів в Україні 126 стартапів зібрали венчурне фінансування з початку 2021 року", - зазначають в Google.

Зазначається, що 29 березня гендиректор Google Сундар Пічаї зустрівся з українськими підприємцями у кампусі Google for Startups у Варшаві.

"Під час цих розмов ми почули практичні способи, як Google може допомогти спільноті стартапів.

Фінансування - це лише один елемент підтримки, яка потрібна. Ми запросили українські стартапи використовувати простір Google for Startups Campus Warsaw як тимчасовий офіс. Перші кілька стартапів - переважно керовані жінками, які були змушені тікати з країни - уже працюють із кампусу, і ми були свідками їхньої рішучості досягти успіху", - додають в корпорації.

"Підтримка стартапів під керівництвом України допоможе їм досягти успіху та створити технології, які зараз потрібні їхній країні.

І оскільки регіон почне відновлюватися, стартапи та технологічні компанії стануть ключовими для відновлення української економіки, створення робочих місць і позитивного впливу на міста, в яких вони будують свої домівки", - резюмували в Google.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: