Банк "Тінькофф" списав мільйони рублів з росіян, які знайшли "лазівку" при обміні валют – ЗМІ

Середа, 30 березня 2022, 14:55

Російський банк "Тінькофф" почав списувати великі розміри комісій у клієнтів, які користувалися послугою "вигідного" обміну валют.

Про це пише Forbes.

"З рахунків клієнтів Тінькофф Банку, які раніше були заблоковані після проведення операцій із конвертації валюти, почали списуватись гроші. В результаті баланс на частині з них виявився негативним – у п'ятьох клієнтів, зі скріншотами з особистих кабінетів яких ознайомився Forbes, мінус на рахунках становить від 1 млн. до 29 млн. рублів", – йдеться в матеріалі.

Списання відбуваються у клієнтів, які 27 лютого змогли через банківську програму обміняти рублі на долари за вигідним курсом.

Реклама:

Зробити це можна було, конвертувавши рублі в фунти, а фунти в долари – так можна було придбати долари приблизно по 88 рублів, при прямій конвертації рублів у долари через додаток 1 долар коштував близько 150 рублів, а біржовий курс американської валюти доходив до 109 рублів.

На початку березня клієнти, які скористалися цим способом обміну валюти, зіштовхнулися із блокуванням рахунків.

На погашення заборгованості за рахунками банк дав клієнтам 25 днів, зазначено у листі, надісланому деяким клієнтам. У листі банк повідомляє клієнтів, що вони "скористалися вразливістю у роботі алгоритму розрахунку крос-курсів валют" та "робили багаторазові перекази між валютними рахунками для особистого неправомірного збагачення".

"Тінькофф" готовий захищати свої інтереси у судовому порядку, зазначається у листі. На скріншотах багатомільйонних списань у додатку Тінькофф Банку, з якими ознайомився Forbes, видно, що банк проводив списання у вигляді "комісій за операцію" через "безпідставне збагачення".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: