Кількість айтівців у Львові тимчасово збільшилась утричі – Forbes

Середа, 30 березня 2022, 13:51
 
Mykola Tys/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Львів та область стали головною точкою релокації для українських технологічних компаній. До війни місто було третім для технологічної сфери після Києва та Харкова.

Про це пише Forbes.

До війни у Львові працювало близько 30 тисяч IT-спеціалістів, повідомляє дослідження "Львівського IT-Кластеру". Крім Києва більше мав тільки Харків, де в IT-індустрії було зайнято понад 45 тисяч осіб. 

Львів і до війни був популярною точкою для релокації – близько 40% штату місцевих IT-компаній переїжджали з інших регіонів. З 2015 року по 2021 роки кількість компаній у місті зросла з 328 до 511, а медіанна зарплата досягла 2102 долара на місяць. 

Реклама:

За місяць війни кількість IT-спеціалістів у Львові та області досягла 70–100 тисяч, оцінює голова "Львіського IT-Кластеру" Степан Веселовський. Це третина усього українського IT.

У мирний час один айтішник забезпечував ще три робочих місця, а загальний економічний ефект індустрії оцінювали у 1,4 млрд доларів на рік. 

За оцінками Веселовського, IT-компанії України витратили на переїзд тільки до Львова щонайменше 30–40 млн доларів.

Як зазначає дослідження "Львівського IT-Кластеру", станом на початок березня 98% компаній-учасників продовжують ділову активність, близько 42% мають ту саму завантаженість, а кожна п’ятнадцята навіть отримала більше замовлень.

ВИПРАВЛЕНО

У першій версії новини в заголовку публікації були невірно трактовані подані факти. Економічна правда просить вибачення у читачів

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: