Азійський банк інфраструктурних інвестицій, де Китай має право вето, призупиняє співпрацю з РФ і Білоруссю

Четвер, 3 березня 2022, 17:26

Азійський банк інфраструктурних інвестицій (AIIB) оголосив про призупинення всіх дій, пов'язаних з РФ та Білоруссю.

Про це йдеться у заяві банку.

"Оскільки війна в Україні триває Азіатський банк інфраструктурних інвестицій висловлює свою підтримку та співчуття всім, хто постраждав. Наші серця з тими, хто страждає.

AIIB є багатосторонньою організацією, створеною на основі міжнародного договору, і дотримання міжнародного права лежить в основі нашої установи", - заявили в AIIB. 

Реклама:

"Наш банк активно стежить за ситуацією та оцінює її вплив на діяльність AIIB  та економіку наших членів.

За цих обставин і в інтересах банку керівництво вирішило, що всі дії, пов’язані з Росією та Білоруссю, призупинені", - додали в банку.

Азійський банк інфраструктурних інвестицій - міжнародна фінансова організація, створена у Пекіні (Китай) у червні 2015 року.

Він є флагманом реалізації інфраструктурних проєктів у межах ініціативи "Один пояс, один шлях", поряд із китайськими банками розвитку - CDB, Export-Import Bank of China (Exim) - та "великою четвіркою" найбільших державних банків: Industrial & Commercial Bank of China (ICBC), China Construction Bank (CCB), Agricultural Bank of China (ABC), Bank of China (BOC).

Статутний капітал банку становить 100 млрд доларів. Членами є 57 країн, Китаю належать найбільша частка, що дає йому право вето.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: