IT-гігант SAP слідом за Oracle зупиняє бізнес у РФ

Четвер, 3 березня 2022, 13:56

Німецький IT-гігант SAP заявив, що зупиняє свій бізнес в РФ у зв'язку з санкціями та призупиняє всі продажі послуг і продуктів SAP в Росії.

Про це пише dev.ua з посиланням на прес-службу компанії.

"Як і весь інший світ, ми з жахом спостерігаємо за війною в Україні і найрішучішим чином засуджуємо вторгнення. Такий нелюдський і невиправданий вчинок є посяганням на демократію і людяність. Його наслідки зачіпають всіх нас", - заявив генеральний директор SAP SE Крістіан Кляйн.

Крім цього, SAP виділив початковий 1 мільйон євро на гуманітарну допомогу народу України і працює з національними організаціями Червоного Хреста, Агентством ООН у справах біженців та іншими організаціями, пропонуючи свої технології для підтримки їх зусиль.

Реклама:

"Наприклад, наші програмні рішення можуть допомогти організаціям реєструвати біженців, координувати роботу волонтерів і закуповувати Гуманітарні товари.

Крім того, ми працюємо з Qualtrics, щоб дати можливість організаціям і регіональним органам влади підбирати житло для нужденних… Ми також запропонували переобладнати наші офісні приміщення по всій Європі в складські приміщення і житло для біженців", - кажуть в SAP.

Для співробітників SAP, які вирішили покинути Україну, компанія надає фінансову і матеріально-технічну підтримку, "щоб спробувати максимально спростити цей неймовірно складний крок", - додали в компанії.

Перед цим dev.ua писав, що SAP надавав послуги для Газпрому і Газпромнафти в Росії.

Нагадаємо:

Техногігант Oracle заявив про призупинення всіх операцій в РФ.

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров перед цим закликав Oracle і SAP припинити роботу в РФ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: