Британія вперше перехопила у своїх водах і заарештувала суперяхту, що належить росіянину

Вівторок, 29 березня 2022, 15:56

Суперяхту Phi за 38 мільйонів фунтів (50 млн доларів) заарештували на узбережжі Лондона, вона належить бізнесмену та громадянину Росії, ім’я якого не розголошують.

Про це повідомила пресслужба Національного агентства по боротьбі зі злочинністю Британії.

Зазначається, що після роботи розвідки було визначено остаточного власника судна Phi. Цю інформацію було передано міністру транспорту Гранту Шаппсу, який сьогодні наказав вперше затримати суперяхту у водах Великобританії. Нацагентство видало відповідне повідомлення про затримання.

Phi, що належить російському бізнесмену, є третьою за величиною яхтою, побудованою престижними суднобудівниками Royal Huisman, і має так званий "нескінченний винний погреб" і басейн із прісною водою.

Реклама:

Право власності на яхту було свідомо добре приховано, зазначає Агентство. Компанія, на яку зареєстровано судно, базується на островах Сент-Кітс і Невіс і носила мальтійські прапори, щоб приховати своє походження.

Міністр транспорту Грант Шаппс прокоментував подію: "Сьогодні ми затримали суперяхту вартістю 38 мільйонів фунтів стерлінгів і перетворили знак багатства Росії на чітке та суворе попередження Путіну та його приближеним. … Затримання Phi ще раз доводить, що ми можемо і будемо вживати найрішучіших дій проти тих, хто прагне отримати вигоду від російських зв’язків".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: