Польські компанії дають Україні устаткування для відновлення енергетичної інфраструктури

Вівторок, 29 березня 2022, 13:05

Компанії, що входять до Польської асоціації передачі та розподілу електроенергії, надали Україні допоміжні матеріали й устаткування для відновлення енергетичної інфраструктури, пошкодженої внаслідок бойових дій.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики.

"Війна в Україні, спровокована агресією Російської Федерації, завдає величезних матеріальних втрат енергетичній інфраструктурі. У зв’язку з руйнуваннями, спричиненими бойовими діями, ми бачимо необхідність підтримати енергосистему матеріалами та обладнанням, що дозволить відновити постачання електроенергії на найбільш стратегічних напрямках", – заявив президент Польської асоціації передачі та розподілу електроенергії Роберт Засіна.

Серед наданого устаткування – кабелі для низької та середньої напруги з допоміжними матеріалами, трансформатори середньої/низької напруги, електрогенератори тощо.

Реклама:

Очікується, що найближчим часом буде відправлена наступна партія допомоги енергетичному сектору. Транспортування вантажів для України координує та організовує Польське урядове агентство стратегічних резервів.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: