Російські фармкомпанії не можуть завезти із ЄС картон для пакування ліків

Вівторок, 29 березня 2022, 12:18

У РФ фармкомпанії зіштовхнулися із серйозними проблемами при закупівлі з ЄС крейдованого картону, який використовується для пакування ліків.

Про це пише "Комерсант".

Зазначається, що імпорт картону ускладнився через розрив логістичних ланцюжків на тлі вторгнення РФ в Україну. Продукція, яку поки що вдається завозити, подорожчала на 30% через девальвацію рубля.

"Фарміндустрія змушена переходити на російську та білоруську упаковку. Однак вона теж дорожчає і не дозволяє повністю закрити потреби компаній", - додає видання.

Реклама:

Про проблеми з постачанням крейдованого картону для пакування ліків з ЄС розповіли кілька фармвиробників.

У березні про припинення постачання до РФ оголосили фінські UPM, Stora Enso, а Metsa Group призупинила діяльність свого заводу в Ленінградській області.

За словами співрозмовників видання, дефіцит фінського картону став відчуватися і до вторгнення РФ в Україну: одна з причин цього - страйки на заводах UPM з початку 2022 року.

Фарміндустрія має високу залежність від картону та інших складових з ЄС, пише "Комерсант".

Так, у "Герофарму" понад 60% витрат припадає на постачання з Європи. У "Нанолека", за словами заступника гендиректора Дениса Дугіна, це до 50%.

Він розповів, що компанія продовжує закуповувати для контрактного виробництва готове впакування у виробників з ЄС, схвалених партнерами, але шукає російських постачальників. В "Озон Фармацевтиці" та "Герофармі" також розглядають можливість закупівлі картону в РФ та Білорусі.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: