"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Продуктивність ІТ-компаній під час війни становить 90% – GlobalLogic

Понеділок, 28 березня 2022, 17:55

Продуктивність українського IT-сектору під час воєнного стану становить 90%, що дозволить принести понад 20 мільярдів гривень податків до державного бюджету за 2022 рік.

Про це йдеться у пресрелізі компанії GlobalLogic.

За результатами 2021 року ІТ-індустрія посідає друге місце в структурі українського експорту послуг з часткою у 37%. За минулий рік галузь принесла понад 6,8 млрд доларів експортних надходжень в економіку України. 

Наразі українські ІТ-компанії говорять про значну підтримку міжнародних клієнтів та відновлення продуктивності на рівні 80-90% від довоєнного – це дозволяє сподіватися збереження показників минулого року попри повномасштабну війну на території України. 

Реклама:

Головна причина стійкості галузі – мобільність ІТ-спеціалістів, незалежність від виробничих потужностей, які в інших галузях тимчасово недоступні або суттєво постраждали внаслідок воєнних дій, йдеться у релізі.

GlobalLogic, яка входить до трійки найбільших в Україні, повідомляє, що 100% клієнтів готові продовжувати співпрацю з компанією. 

"Наразі продуктивність команди становить майже 90% у порівнянні з довоєнним періодом. Це дає підстави говорити про поступове відновлення бізнесу навіть за таких складних умов", – йдеться у повідомленні.

"За минулий рік ІТ-компанії перерахували на майже 40% більше податків і  наростили експорт. Зараз, коли економіка котиться у прірву, ІТ здатне полегшити це падіння, підтримати Україну у найважчі часи нашої історії та прискорити відновлення після перемоги", – заявив старший віце-президент GlobalLogic Андрій Яворський.

За його словами, війна призвела до ізоляції ринку РФ, тому найближчим часом спостерігатиметься сплеск попиту на інженерів.

GlobalLogic використовувала для дослідження відкриті дані з таких джерел, як сайт Асоціації IT Ukraine та IT Ukraine report 2021,  Державна служба статистики, Reuters, а також внутрішню статистику.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: