Другий найбільший суверенний фонд ОАЕ призупиняє інвестиції в Росію

Понеділок, 28 березня 2022, 17:15

Інвестиційний фонд Об'єднаних Арабських Еміратів Mubadala Investment Company призупиняє інвестиції в РФ, які становлять менше 1% його портфеля.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на заяву виконавчого директора фонду Халдуна Аль Мубарака.

"Те, що відбувається в цій кризі між Росією та Україною, є спотворенням з катастрофічними наслідками з точки зору людського життя та з точки зору впливу, який вона має на економіки у всьому світі", - сказав Мубарак.

"Очевидно, що в таких умовах ми повинні призупинити інвестиції на цей ринок, у Росію", - додав він.

Реклама:

Reuters додає, що це перший коментар топ-менеджера Mubadala, другого за величиною суверенного фонду Абу-Дабі (активи на 243 млр дол), щодо російських інвестицій після вторгнення РФ в Україну.

Об'єднані Арабські Емірати, які входять до нафтовидобувної групи ОПЕК+, до якої входить і Росія, не підтримали голосування Ради Безпеки ООН щодо засудження російського вторгнення, нагадує агентство.

На сайті фонду йдеться, що він інвестував 3 мільярди доларів в Росію приблизно в 50 компаній. Мубарак сказав, що зараз в Росії інвестовано менше 1%.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: