"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна працює над усуненням Росії з МАГАТЕ – Міненерго

Неділя, 27 березня 2022, 16:28

Україна разом з партнерами працює над усуненням РФ з Міжнародної агенції з атомної енергії (МАГАТЕ) або принаймні відсторонення росіян від ключових позицій у секретаріаті організації.

Про це заявила радниця міністра енергетики України Олена Зеркаль.

"Ми з партнерами працюємо над тим, щоб усунути Росію з МАГАТЕ або принаймні зменшити її роль там і відсторонити всіх росіян від ключових позицій, які вони займають у секретаріаті Міжнародної агенції з атомної енергетики", – сказала вона.

"Незаперечною підставою для цього є політика ядерного тероризму, яку проводять росіяни, захоплюючи українські АЕС", – додали в уряді.

Реклама:

Нагадаємо:

Під час військового вторгнення РФ в Україну окупанти взяли під контроль два атомні об’єкти: Чорнобильську і Запорізьку атомні електростанції.

Російські військові захопили ЧАЕС у перший день війни, 24 лютого. Персонал став заручником окупантів, бо росіяни не давали провести ротацію, а втома працівників загрожує безпеці на законсервованій станції.

На Чорнобильській атомній електростанції, захопленій російськими військовими, вдалося провести ротацію персоналу, який перебував у заручниках окупантів з першого дня війни.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: