"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Регулятор спростив порядок приєднання до електромереж під час воєнного стану

Неділя, 27 березня 2022, 14:25

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, суттєво спростила порядок приєднання до електромереж під час воєнного стану.

Про це повідомляє пресслужба регулятора.

"У зв’язку з нагальною потребою долати труднощі, які постали перед суб’єктами господарювання у воєнний час, а також з необхідністю забезпечити стійкість економіки в цей період НКРЕКП ухвалила рішення про кардинальне спрощення процедури надання замовникам послуг з приєднання до електричних мереж низки об’єктів з урахуванням їх пріоритетності та стратегічної важливості для держави під час воєнного стану.

Так, 26 березня 2022 року регулятор схвалив постанову "Про затвердження порядку тимчасового приєднання електроустановок до системи розподілу в період дії в Україні воєнного стану", – ідеться в повідомленні.

Реклама:

Порядок, зокрема, передбачає здійснення першочергового, невідкладного та безоплатного надання послуг з тимчасового приєднання до електричних мереж об’єктів вказаних замовників.

Надання послуги з приєднання відбуватиметься в максимально стислі терміни та з мінімальним пакетом документів.

Також ідеться про першочергове використання існуючих резервів потужностей системи розподілу, зокрема незадіяних потужностй існуючих споживачів.

Передбачене надання можливості виконання будівельно-монтажних робіт самим замовником та з використанням матеріалів або обладнання замовника.

Передбачено, що визначення вартості надання послуг з приєднання відбуватиметься на підставі фактичних витрат (без застосування ставок на приєднання).

Порядок поширюється на приєднання електроустановок, призначених винятково для споживання електричної енергії.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: