Уже посіяли 150 тисяч гектарів ярових культур – Мінагрополітики

П'ятниця, 25 березня 2022, 13:24

Станом на 24 березня уже посіяно 150 тис га ярових культур, основні культури, які зараз засіваються - це кукурудза, соя, соняшник, просо, гречка, овес та цукровий буряк.

Про це заявив перший заступник міністра аграрної політики Тарас Висоцький.

"Вже бачимо, що на Херсонщині, Одещині, Миколаївщині, незважаючи ні на що, під українськими прапорами посівна розпочалася", - сказав Висоцький.

За його словами, з огляду на ситуацію в країні, очікується зменшення площ посівів високомаржинальних культур, а саме соняшнику та кукурудзи, натомість збільшаться площі посівів простіших у виробництві культур, але важливих з точки зору продовольчої безпеки. Насамперед це посіви гороху, ячменю та вівса.

Реклама:

"Ці культури раніше були нішевими, але вони простіші з точки зору технології, тим не менш, є важливими для харчування людей. Тому буде такий зсув від експортоорієнтованих культур - до культур продовольчих, для внутрішнього споживання", - пояснив Висоцький.

Також перший заступник міністра заявив, що через повномасштабне вторгнення площі посівів в Україні можуть зменшитися на 30%, що негативно відобразиться на продовольчій безпеці країн, які імпортували українську аграрну продукцію.

Це приблизно 100 млн людей країн Північної Африки, Близького Сходу, Південно-Східної Азії.

У Мінагро нагадали, що Україна на сьогодні має достатньо запасів пшениці, олії, кукурудзи для забезпечення нашої продовольчої безпеки на найближчий рік.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: