"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Фармкомпанія Gilead призупиняє всі неосновні бізнес-операції в РФ

П'ятниця, 25 березня 2022, 10:25

Американська біофармацевтична компанія Gilead Sciences призупинила всі неосновні бізнес-операції в РФ та нові клінічні випробування в Росії.

Про це йдеться в заяві гендиректора компанії Деніела О'Дея.

"Протягом останніх тижнів конфлікту в Україні Gilead зосереджувалася на захисті наших співробітників у регіоні та забезпеченні того, щоб люди, які покладаються на наші ліки, могли їх отримувати.

У війні, де страждає надто багато невинних людей, ми твердо вважаємо, що жодна людина не повинна обходитися без ліків, які можуть врятувати їм життя", – сказав глава компанії.

Реклама:

"Наші команди працюють разом з партнерами з розповсюдження, а також з гуманітарними та неурядовими організаціями, щоб надати наші ліки людям, які цього потребують", – додали в Gilead.

Для підтримки гуманітарних зусиль в Україні Фонд Gilead пожертвував 3 млн дол. Програма пожертв співробітників Gilead зібрала 700 тис дол.

"Хоча ми залишаємося відданими справі полегшення доступу пацієнтів до наших рятівних ліків у Росії, усі неважливі бізнес-операції в країні були призупинені.

Будь-який прибуток, отриманий від продажу ліків, буде переданий на гуманітарні заходи для України. Запуск нових клінічних випробувань в Росії та Україні призупинено", – підкреслили в компанії.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: