Швейцарія заморозила російські активи на понад 6 мільярдів доларів

Четвер, 24 березня 2022, 18:36

Швейцарія заморозила російські активи на суму близько 5,75 млрд франків (6,17 млрд дол) у рамках санкцій - ця сума, ймовірно, зросте.

Про це пише Reuters з посиланням на заяву представника Державного секретаріату з питань економіки (SECO) Ервіна Боллінгера.

"Сьогодні я вперше можу надати вам інформацію про суму заморожених коштів. На сьогоднішній день SECO було повідомлено про кошти та активи на загальну суму близько 5,75 мільярда швейцарських франків", - сказав Боллінгер.

До цієї суми входить низка об'єктів нерухомості на туристичних курортах Швейцарії.

Реклама:

"З надходженням нових повідомлень та потенційних доповнень до санкційних списків ЄС, які також допускає Швейцарія, цілком ймовірно, що ця цифра буде зростати", - додав посадовець.

За експертними оцінками, у Швейцарії може знаходитися до 213 млрд дол російських активів

"Не кожна фізична чи юридична особа, яка потрапила під санкції, має активи в Швейцарії.

І, з іншого боку, не кожен росіянин, який володіє активами в Швейцарії, одночасно перебуває в санкційних списках", - додав Боллінгер.

Раніше Швейцарія схвалила санкції проти ще понад 200 фізичних та юридичних осіб "у зв'язку із серйозними порушеннями міжнародного права Росією в Україні".

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: