"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

США вводять санкції проти оборонного комплексу РФ та голови Сбєрбанку

Четвер, 24 березня 2022, 15:21 -
 
Російські "Іскандери"
getty images

Сполучені Штати запровадили новий пакет санкцій проти компаній з оборонного комплексу Росії та проти виконавчого директора Сбєрбанку.

Про це повідомляється на сайті Міністерства фінансів США.

Мінфін вніс до санкційного списку Германа Грефа, СЕО найбільшого російського банку Сбєрбанку, на якого у четвер також наклала санкції Британія.

Крім того, під санкції потрапляють 328 депутатів Держдуми РФ і сама Держдума за резолюцію щодо визнання "незалежності" частин територій Луганської та Донецької областей, окупованих терористами.

Реклама:

До санкційного переліку також внесено 48 компаній оборонного комплексу (материнських і їх дочірніх підприємств). Їх було відрізано від західних технологічних і фінансових ресурсів.

Ідеться, передусім, про державний конгломерат "Корпорація "Тактичне ракетне озброєння" (КТВР).

Він виготовляє для російської армії підводну зброю, цифрові комп’ютери та радіолокаційні системи, що використовуються на підводних флотах. Під санкції потрапили і 28 "дочок" компанії.

КТРВ також виробляє гіперзвукову зброю і постачає протирадіолокаційні, протикорабельні та інші багатоцільові ракети. Продукцію КТВР Росія використовує у війні проти України.

Також до гендиректора корпорації Боріса Обносова застосовано персональні санкції США.

Наступним великим підприємством ворожої "оборонки" є холдинг "Високоточні комплекси", що належить держкорпорації "Ростєх".

Його продукція продається військовим службам в усьому світі, а для російської армії він постачає зенітно-повітряні та протитанкові ракетні комплекси, серед яких ЗРК "Панцирь" та ракети "Іскандер". Саме їх РФ стягнула на кордон з Україною перед оголошенням війни.

Також під санкції потрапила держкорпорація "Тєхмаш", яка постачає зброю та амуніцію для російської армії.

Компанія зосереджується на випуску реактивних систем залпового вогню та гранатометів, реактивних систем залпового вогню наземного та морського базування, некерованих бомб та іншої оборонної продукції.

З її систем залпового вогню "Ураган" російські окупанти обстрілюють українські міста.

Четвертою компанією, що потрапила в новий перелік, став державний холдинг "Російські гелікоптери"Він здійснює нагляд за проєктуванням, виробництвом та обслуговуванням цивільних і військових гелікоптерів.

На російському ринку частка холдингу становить понад 90%, на світовому – близько 10%. Гелікоптери компанії Росія використовує у війні проти України.

Останнє в переліку – приватне підприємство "Кронштадт". Воно розробляє та виробляє обладнання, програмне забезпечення для безпілотної авіації та оборонної промисловості Росії.

Компанія має повний цикл виробництва безпілотників, зокрема "Оріонів", які РФ використовує у війні проти України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: