Британія наклала санкції на Альфа-банк та РЖД

Четвер, 24 березня 2022, 11:16 -
 
getty images

Британія додала в санкційний список 26 юридичних осіб з РФ та Білорусі, зокрема – Альфа-банк та Російську залізницю.

Про цей йдеться у повідомленні на сайті уряду Британії.

Так, уряд Сполученого Королівства всього наклав санкції на шість російських банків: Газпромбанк, СМП Банк, Уральський банк реконструкції та відновлення, Россєльхозбанк, та фонд фондів Російська венчурна компанія.

А також – Альфа-банк Михайла Фрідмана (вже знаходиться під санкціями Британії). Альфа банк є одним із 10 найбільших банків Росії за капіталом. Уряд Британії наголошує, що компанія пов’язана з українським Альфа-банком, проте остання під санкції не потрапила.

Реклама:

Також під санкції потрапила найбільша в світі компанія з видобутку алмазів, АЛРОСА, що спеціалізується на розвідці, видобутку, виробництві та продажу алмазів. Штаб-квартира компанії знаходиться в Мирному, Росія, а її ринкова капіталізація оцінюється в 4,69 млрд фунтів.

Серед внесених до санкційного переліку юросіб також є: оборонна компанія Кронштадт (зокрема, розробляє безпілотники), Державний ракетний центр ім. Макеєва, Совкомфлот, Державне агентство оборонної промисловості Білорусі та білоруське оборонне підприємство "ОКБ ТСП", яке виробляє зенітний ракетний комплекс та іншу оборонну продукцію.

Решта компаній у переліку: Всеросійський інститут авіаційних матеріалів, Ексар (експортна кредитна інституція російського уряду), Белспецвнештехніка, Салавацький хімзавод, Атлант С,  Inspira Invest A, Мінський завод колесних тягачів, "Оборонні ініціативи", технокомпанія Планар, енергетична компанія РусГідро та Радіоавтоматика.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: