Для креативників з України: рекламники запустили платформу для пошуку фріланс-роботи

Середа, 23 березня 2022, 16:24

Європейські та українські рекламники запустили безкоштовну плафторму для надання фрілансу працівникам рекламної індустрії з України - є!Креатив.

Про це йдеться у прес-релізі платформи.

Ініціатори проєкту: Інгмар Янсон (колишній MD at Scholz&Friends International), Надія Скринник (креативний директор AdBakers Ukraine) та Ліз фон Левен (Head of Operations у Talenthouse).

Проєкт також активно підтримується командою Talenthouse, включаючи ElloWorks. Айдентика проєкту: Діма Цапко (TS/D Agency)

Реклама:

Зазначається, що сервіс не бере жодної комісії - 100% винагороди за роботу отримує її виконавець.

"Війна в Україні має серйозні наслідки для її громадян та бізнесу, серед яких - скорочення попиту на рекламний креатив. Більшість компаній згорнули комунікації у перші дні бойових дій.

Відповідно, дизайнери, копірайтери та безліч інших спеціалістів рекламної індустрії втратили можливість забезпечувати себе і свої родини, а також фінансово підтримувати країну в боротьбі за незалежність. Тим паче сьогодні на світових ринках спостерігається помітний зріст попиту на прямі послуги окремих спеціалістів, на відміну від комплексних послуг великої агенції", - заявляють ініціатори проєкту.

За їх словами, є!Креатив - платформа для колаборації українських креативників і європейських клієнтів, які цього креативу потребують.

"Наша мета - забезпечити гідний прибуток українським спеціалістам, які можуть і хочуть працювати. Це наш пріоритет #1. Пріоритет #2 - відкрити українські таланти європейським замовникам рекламних послуг, налагодити нові зв’язки і відкрити нові двері.

Можна назвати це євроінтеграцією через креатив", - кажуть ініціатори.

Як це працює для креативників з України

Щоб почати отримувати задачі від європейських клієнтів, потрібно зареєструватись. Після цього вас запросять заповнити профайл: вказати сфери своєї експертизи, додати приклади робіт, посилання на портфоліо - і чекати на брифи від нових замовників.

При цьому, гонорар за виконання робіт встановлюється автоматично згідно середніх ринкових рейтів європейських країн.

"Тобто, "той незручний момент, коли потрібно торгуватись" відсутній, а винагорода апріорі буде гідною фрілансера з Лондона чи Берліна. Платежі будуть реалізовані через SWIFT у рекордні строки - протягом 7 днів з прийняття роботи.

Таким чином ми подолаємо ще один бар'єр рекламного ринку - післяплату у 30+ днів, яка була б дуже недоречна у ці складні часи", - розповідають фаундери платформи.

Наразі відкрита пре-реєстрація на платформі.

Читайте також: Знайти роботу в умовах війни: як українцям працевлаштуватись в країнах ЄС

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: