Портовики в РФ на тлі падіння рубля хочуть повернути розрахунки у валюті для нерезидентів

Середа, 23 березня 2022, 13:59

Російські портовики просять уряд знову дозволити розрахунки з нерезидентами в іноземних валютах на тлі падіння вантажообігу та ослаблення рубля.

Про це пише "Комерсант".

Тарифи морських портів перевели у рублі у 2018 році.

За словами джерел видання, мова може йти про прив'язку до валютного курсу тарифів на перевалку для іноземних контрагентів. 

Реклама:

Зокрема, повернутись до визначення портових тарифів в іноземній валюті для компаній-нерезидентів запропонувала Асоціація морських торгових портів.

Ініціатива обговорювалася на нараді першого віце-прем'єра Андрія Білоусова 18 березня, пише "Комерсант".

"Як випливає з переліку пропозицій АСОП,  відповідна поправка до федерального закону "Про морські порти" (ФЗ-261) "дозволить збільшити надходження до бюджету іноземної валюти, а також податкових відрахувань підприємств, що надають послуги в морських портах", - йдеться у повідомленні.

У Мінтрансі РФ не відповіли на запит видання.

Стивідорів зобов'язали встановлювати тарифи в рублях у 2018 році для стримування цін для російських клієнтів на тлі ослаблення рубля.

Відстрочка до 2025 року була передбачена лише для російських компаній, які мають на 1 січня 2018 року валютні зобов'язання щодо інвестпроектів для розвитку інфраструктури морських портів, нагадує видання.

Одне з джерел видання на ринку вважає, що "ухвалення рішення про прив'язку тарифів до валюти малоймовірне з урахуванням планів уряду повністю відв'язати договори всередині країни від будь-якої згадки іноземної валюти як ціновий якір".

Серед інших заходів підтримки АСОП просить субсидувати відсоткові ставки за інвестиційними кредитами та позиками на поповнення оборотних коштів.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: