Зеленський закликав Японію до повного ембарго проти РФ

Середа, 23 березня 2022, 12:53 -

Президент Володимир Зеленський звернувся до Японії з закликом ввести проти Росії повне ембарго на торгівлю.

Про це він заявив у середу у своєму зверненні до японського парламенту

Зеленський зазначив, що Японія стала першою серед країн Азії, хто почав тиснути на Росію та приєднався до санкції проти агресора. Він закликав продовжувати це робити та об'єднувати зусилля держав Азії, щоб стабілізувати світ, "щоб Росія шукала мир і зупинила цунамі свого жорстокого вторгнення в нашу державу".

"Потрібно ембарго на торгівлю з Росією, потрібно забирати компанії з російського ринку, щоб гроші не йшли на російську армію. Потрібно ще більше допомоги нашій державі, нашим захисникам, нашим воїнам, які зупиняють російські війська", – закликав президент.

Реклама:

Він заявив, що потрібно вже зараз думати про відбудову країни та повернення життя у зруйновані окупантами міста та спустошені території. "Люди мають повернутися  туди де вони жили", – резюмує Зеленський.

Міжнародні інституції не спрацювали і виявилися безсилими, заявив президент та уточнив, що йдеться про ООН, зокрема – Раду безпеки ООН. Відтак світу необхідні нові інструменти, які будуть працювати превентивно, а лідерство Японії "може стати незамінним у їхній розробці".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: