Україна закликає західні компанії бойкотувати енергетичний сектор РФ

Вівторок, 22 березня 2022, 16:55 -

Державні компанії "Нафтогаз" та "Укренерго" разом із енергетичним холдингом "ДТЕК" Ріната Ахметова закликали західні компанії зупинити будь-яку співпрацю з РФ у паливно-енергетичній сфері.

Про це йдеться у відкритому листі компаній на адресу міжнародної бізнес-спільноти.

Українські компанії закликають захід відмовитись від купівлі російських енергоресурсів та припинити будь-яке постачання в росію комплектуючих та технологій для паливно-енергетичної сфери.

"Ми закликаємо усі західні компанії припинити будь-яку співпрацю з росією у паливно-енергетичній сфері. Відмовитися від купівлі російських енергоресурсів та заборонити постачання туди комплектуючих та технологій. Це стосується як газу, вугілля та електроенергії, так і виробництва двигунів, турбін, шахтного та іншого енергетичного обладнання", – йдеться у зверненні.

Реклама:

У листі наголошується, що РФ "розв'язала найбільш кровопролитну війну на європейському континенті за останні 80 років". А єдиний спосіб зупинити цю війну – позбавити країну-агресора коштів на її продовження.

Українські енергокомпанії заявляють, що країна, яка "цілеспрямовано скидає бомби на притулки з дітьми, не може користуватись технічними та інтелектуальними досягненнями цивілізованого світу. Кожен долар, сплачений росії, призводить до нових жертв та руйнувань".

"Від імені сотень тисяч працівників паливно-енергетичного комплексу закликаємо вас припинити підтримувати російську економіку, доки ця країна не зупинить варварську війну проти України", – резюмують представники української енергетики.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: