"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Зеленський закликав Італію до повного ембарго проти РФ та блокування активів олігархів

Вівторок, 22 березня 2022, 12:50 -

Президент Володимир Зеленський закликав Італію підтримати санкції проти РФ, зокрема й повне ембарго на торгівлю та замороження нерухомості російських олігархів.

Про це від заявив  у своєму зверненні до італійського парламенту

"Ви знаєте тих, хто приніс в Україну війну. Чітко знаєте тих, хто наказує воювати і тих, хто це пропагує. Вони майже всі використовують Італію як місце для відпочинку. Тож не будьте курортом для вбивць", – закликав Зеленський.

"Заблокуйте всю нерухомість, рахунки, яхти – від "Шехерезади" і до найменших. Заблокуйте активи всіх, хто має в Росії вплив, хай вони його застосовують для миру, щоб колись мати змогу повернутися до вас", – додав він.

Реклама:

Зеленський закликав Італію підтримати більшість санкцій проти Росії, включно з повним ембарго на торгівлю з агресором, зокрема нафтове ембарго, заборону для російських кораблів заходити в італійські порти.

Також він наголосив на тому, що не має бути жодного виключення з санкцій для російських банків, адже раніше ЄС "відрізав" від міжнародної системи SWIFT лише 7 російських банків. 

"Не допустить продовольчо кризи у сусідніх для вас регіонах, допоможіть нам зупинити вбивства, збережіть українські родини. Цю війну треба закінчувати якнайшвидше, повертати мир, прибирати з України ворожі війська, проводити розмінування і відбудовувати України після цієї війни разом, в Євросоюзі", – резюмував президент.



Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: