Фармкомпанія Novartis призупиняє клінічні випробування в Росії

Вівторок, 22 березня 2022, 12:36

Швейцарський виробник ліків Novartis призупиняє нові клінічні випробування в РФ.

Про це йдеться у заяві компанії від 22 березня.

"Novartis засуджує війну в Україні. Цей неспровокований акт насильства завдає шкоди невинним людям і суперечить нашій місії покращувати здоров’я людей у ​​всьому світі.

Як медична компанія, за останні кілька днів ми доставили понад 600 тисяч упаковок антибіотиків, знеболюючих, серцево-судинних та онкологічних засобів для тих, хто покладається на ці ліки в Україні та в прикордонних районах, де люди шукають притулку.

Реклама:

Novartis також зробив початкову пожертву в розмірі 3 мільйонів доларів США на благодійні організації, які надають підтримку біженцям і переміщеним особам в Україні та прикордонних країнах. Ми продовжуємо підтримувати наших працівників та їхні сім’ї в Україні, а також тих, хто покинув країну", - заявили в компанії.

Novartis додає, що продовжує надавати доступ до ліків пацієнтам у кожній країні, де працює, у той же час "ретельно дотримуєтьс міжнародних санкцій, запроваджених проти Росії".

"Ми впровадили комплекс заходів, які включають призупинення капітальних вкладень, реклами в ЗМІ та інших рекламних заходів в Росії.

Хоча ми, як і раніше, віддані забезпеченню доступу до наших ліків у Росії, ми з усією відповідальністю призупиняємо початок нових клінічних випробувань та набір нових учасників у існуючі дослідження. Ці заходи постійно переглядатимуться", - йдеться у заяві.

Нагадаємо:

Швейцарський виробник ліків Novartis припинить інвестиції та маркетингову діяльність в РФ, а також проведення усіх наукових заходів.

Завод компанії в Санкт-Петербурзі продовжить виробляти медикаменти для російського ринку.

На російському заводі Novartis працює близько 2 тис людей.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: