Компанії по всьому світу відкладають угоди на 25 мільярдів доларів через війну в Україні – Bloomberg

Понеділок, 21 березня 2022, 14:35

Компанії в усьому світі відкладають угоди по залученню фінансування через волатильність на ринках, що виникла на тлі російського вторгнення в Україну: обсяг угод, поставлених на паузу, - щонайменше 25 млр доларів.

Про це пише Bloomberg.

Так, автовиробник Tesla відклав випуск облігацій на 1 млрд доларів.

Загалом же з 24 лютого, коли почалося вторгнення РФ в Україну, близько 80 компаній поставили на паузу угоди на загальну суму щонайменше 25 млрд дол, порахував Bloomberg.

Реклама:

Серед відкладених угод найбільшу частку становлять операції із залучення нового боргу - понад 18 млрд дол у сумі. Значну кількість складають також перенесені IPO, а також угоди з купівлі та злиття компаній та інші угоди.

За словами старшого інвестиційного та ринкового аналітика фінансової компанії Hargreaves Lansdown Сюзанни Стрітер, на впевненість інвесторів вплинули початок російського вторгнення та спричинені цим санкції Заходу проти РФ, а також - зростання цін на енергоресурси.

"Сказати, що компанії перестали залучати фінансування, теж не можна. На цьому тижні або найближчим часом відкладено пропозицію нових облігацій, у тому числі від Nestle, L’Oreal та Volkswagen", - резюмує Bloomberg.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: