Енергетики відновили електропостачання 170 тисячам споживачів на Харківщині

Неділя, 20 березня 2022, 20:02

За минулу добу відновлено електропостачання понад 190,6 тисячам споживачів у Київській, Запорізькій, Миколаївській, Сумській, Донецькій, Харківській областях.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики.

На Харківську область припадає понад 170 тисяч споживачів, яким відновили постачання електроенергії.

"Українські енергетики докладають максимальні зусилля, щоб оперативно повернути світло й тепло українським громадянам. Проте у деяких районах аварійно-відновлювальні роботи ускладнені або унеможливлені через активізацію бойових дій та виникнення нових пошкоджень", – йдеться у повідомленні. 

Реклама:

Без газопостачання залишаються понад 278 тисяч споживачів. Знеструмлено понад 1336 населених пунктів, загалом понад 1 млн споживачів.

Всі чотири діючі атомні електростанції України працюють стабільно. Радіаційний, протипожежний та екологічний стан на промислових майданчиках атомних станцій та прилеглих до них територіях не змінювався й перебуває у межах чинних норм.

Оператор ГТС України продовжує відновлювати інфраструктуру, пошкоджену внаслідок бойових дій. 

"Наразі всі ГЕС та ГАЕС, що входять до структури Укргідроенерго, працюють згідно з диспетчерським графіком та виконують свої зобов’язання щодо регулювання частоти і потужності енергосистеми країни. Станції готові до пропуску весняної повені", – заявили в Міністерстві.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: