Без газопостачання залишаються понад 278 тисяч споживачів – Міненерго

Неділя, 20 березня 2022, 15:05

Без газопостачання залишаються понад 278 тис споживачів, знеструмлено 1 336 населених пунктів, загалом – понад 1 млн абонентів.

Про це йдеться у звіті Міненерго щодо енергопостачання.

За даними міністерства, близько 170 тис споживачів підключено до електропостачання 20 березня в Харківській області.

"Загалом за минулу добу відновлено електропостачання понад 190,6 тис споживачів у Київській, Запорізькій, Миколаївській, Сумській, Донецькій, Харківській областях.

Реклама:

До 20 березня відновлено газопостачання 6 182 споживачам", – ідеться в повідомленні.

"Українські енергетики докладають максимальні зусилля, щоб оперативно повернути світло й тепло українським громадянам. Проте в деяких районах аварійно-відновлювальні роботи ускладнені або унеможливлені через активізацію бойових дій та виникнення нових пошкоджень.

Без газопостачання залишаються понад 278 тис споживачів. Знеструмлено 1 336 населених пунктів, загалом – понад 1 млн споживачів", – підкреслили в Міненерго.

ОЕС України продовжує працювати в синхронній зоні з енергетичними системами держав-членів ЄС ENTSO-E.

Усі чотири атомні електростанції України працюють стабільно. Радіаційний, протипожежний та екологічний стан на промислових майданчиках атомних станцій та прилеглих до них територіях не змінювався і перебуває у межах норм.

"Оператор ГТС України продовжує відновлювати інфраструктуру, пошкоджену внаслідок бойових дій", – додали в міністерстві.

За його даними, усі ГЕС та ГАЕС, що входять до структури "Укргідроенерго", працюють за диспетчерським графіком та виконують свої зобов’язання щодо регулювання частоти і потужності енергосистеми країни.

Експлуатаційний персонал працює, станції готові до пропуску весняної повені.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: