"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Найбільший у світі виробник насосного обладнання призупиняє виробництво на заводі в РФ

Неділя, 20 березня 2022, 12:30

Данська компанія Grundfos – найбільший у світі виробник насосного обладнання – тимчасово припиняє виробництво на території РФ, а також не буде приймати замовлення з Росії та Білорусі.

Про це повідомив у Telegram бізнесмен, ексміністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет.

У Grundfos є виробничі потужності в Росії.

"Минулого року насоси Grundfos були виявлені в Криму в обхід санкцій, що спричинило скандал (тоді там також знайшли обладнання Siemens).

Реклама:

Ми планували мітинг біля офісу Grundfos у Данії, проте з нами зв’язався співробітник компанії і поділився офіційним листом Grundfos, що ті відправили своїм партнерам у росії та білорусі. Мені дозволили опублікувати цього листа", – написав Дубілет.

У листі йдеться, що компанія вирішила тимчасово призупинити діяльність в РФ і Білорусі. Це означає, що Grundfos тимчасово призупинить виробництво продукції на заводі в РФ та роботу офісів продажів у Росії та Білорусі.

При цьому компанія не буде закривати завод в РФ та офіси в РФ і Білорусі. Фірма відновить їх діяльність, "як тільки дозволить ситуація".

Компанія не буде приймати замовлення з РФ і Білорусі. Вона анулювала поточні замовлення на поставку в РФ та Білорусь і пожертвувала Україні 2 млн євро.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: