Австралія заборонила продавати Росії глинозем та алюмінієву руду

Неділя, 20 березня 2022, 09:19

Австралія заборонила продаж глинозему та алюмінієвої руди Росії.

Джерело: The Guardian.

Деталі: Цей крок спрямований на те, щоб обмежити можливості Росії з виробництва алюмінію – найважливішого компонента зброї та боєприпасів. Частка Австралії в загальному постачанні глинозему в Росію становить 20%.

Уряд заявив, що країна шукатиме нові ринки.

Реклама:

Санкції можуть торкнутися австралійсько-британського концерну Rio Tinto Group, який посідає третє місце у світовому гірничодобувному секторі.

Rio Tinto Group володіє 80% акцій Queensland Alumina в спільному підприємстві з Rusal International російського олігарха Олега Дерипаски. Rusal International є другим за величиною виробником алюмінію у світі.

Уряд Австралії також оголосив про новий великий пакет допомоги Україні – 70 тис тонн вугілля. Паливо поставлятиме компанія Whitehaven Coal.

Пакет допомоги також включає додаткову екстрену гуманітарну допомогу – 30 млн дол – та нову гуманітарну візу, яка буде тимчасово доступна для українців-біженців.

Австралія також збільшила свою військову допомогу Україні на 21 млн дол. Загальне військове фінансування становить 91 млн дол. Нова допомога включатиме "додаткові матеріали із запасів Сил оборони Австралії".

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: