Україна закликала виключити центробанк РФ з Банку міжнародних розрахунків

Середа, 2 березня 2022, 20:39

Голова Національного банку Кирило Шевченко закликав Раду виконавчих директорів Банку міжнародних розрахунків, який вважається "центробанком для центробанків", зупинити членство Центрального банку РФ у зв’язку з військовою агресією цієї держави проти України.

Про це йдеться на сайті НБУ. 

Там зазначається, що виключення ЦБР та запровадження санкцій з боку всіх міжнародних фінансових організацій проти Російської Федерації – надзвичайно важливі кроки у відповідь на агресію Росії.  

"Враховуючи статус BIS у міжнародній фінансовій системі, ми закликаємо зупинити членство центробанку держави-агресора у вашій організації, її комітетах та робочих групах. Цей крок допоможе нам у боротьбі з Росією на фінансовому полі битви", –  наголосив у своєму листі до керівництва BIS Шевченко. Також він запропонував повернутися до питання набуття Національним банком членства у цій організації.

Реклама:

Нагадуємо:

27 лютого Євросоюз запровадив новий пакет економічних санкцій проти країни-агресора. Серед іншого вони включали блокування операцій, пов’язаних з управлінням резервами центрального банку РФ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: