Найбільші нафтосервісні компанії почали виходити з РФ

Субота, 19 березня 2022, 09:00 -

Американські нафтосервісні корпорації Halliburton та Schlumberger зробили кроки з виходу з ринку Росії. Перша компанія повністю припиняє діяльність, друга припиняє інвестування та впровадження технологій.

Про це йдеться в повідомленні компаній.

"Компанія дотримується санкцій, що забороняють транзакції та роботу у тому числі для деяких державних російських клієнтів. Halliburton приділятиме першочергову увагу безпеці та надійності в міру згортання операцій, що залишилися в Росії", – сказано в заяві Halliburton.

Там нагадали, що кілька тижнів тому компанія призупинила всі поставки запчастин та продуктів у Росію і не має там активних спільних підприємств.

Реклама:

"Ми вирішили негайно призупинити нове інвестування та розгортання технологій для наших операцій у Росії.

Ми будемо здійснювати будь-яку існуючу діяльність у повній відповідності до застосованих міжнародних законів та санкцій", – повідомили в Schlumberger.

Ці компанії входять до так званої великої четвірки, яка займається таким напрямком бізнесу. Туди також входять Halliburton і Baker Hughes, які ще не повідомляли про своє майбутнє в РФ.

Нафтосервісні компанії займаються бурінням свердловин, їх ремонтом, дослідженнями, будівництвом інфраструктури, обслуговуванням нафтопромислового обладнання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: