Велика торрент-платформа заблокує доступ для росіян

П'ятниця, 18 березня 2022, 12:37

Торрент-платформа RuTraсker виступила проти війни Росії в Україні і блокуватиме доступ для користувачів з РФ.

Про це повідомляє Forbes.

Наразі RuTraсker заблокований "Роскомнадзором". Держдума та уряд РФ розглядає можливість легалізації "піратства".

Представник RuTraсker.org повідомив, що платформа "в поточній ситуації не підтримує жодних дій російської влади". Тому доступ буде заблокований для користувачів з Росії, навіть якщо "Роскомнадзор" прибере сайт з реєстру заборонених.

Реклама:

Навіть за обмежень з боку іноземних онлайн-кінотеатрів – Netflix, Amazon Prime Video та Megogo – трафік на піратських платформах не зростає, розповів Forbes власник ресурсу ZETFLIX.zone.

Запити з пошукових систем "Яндекс" та Google падають останні три-чотири роки через блокування "Роскомнадзором" та антипіратського меморандуму "Яндексу".

Дедалі частіше користувачі використовують VPN, оскільки більшість сайтів та облікових записів у соціальних мережах вилучені з російського пошуку.

"Комерсант" повідомляє, що за 2021 рік доступ був обмежений до 59 тис піратських сайтів та їх копій ("дзеркал"). Це майже вдвічі більше, ніж за 2020 рік.

Основна проблема піратського ринку – втрата рекламодавців. 90% агенцій зупинили діяльність в РФ та Україні. Збори з користувачів не дають навіть 10% від необхідної щомісячної суми, тому питання фінансування стоїть гостро.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: