Британія призупинила обмін податковою інформацією з РФ і Білоруссю

П'ятниця, 18 березня 2022, 10:25

Велика Британія оголосила про призупинення обміну податковою інформацією з Росією та Білоруссю "в рамках постійних зусиль із заподіяння економічного болю режиму президента Путіна".

Про це йдеться в заяві британського уряду.

"Цей крок є одним з низки заходів, які вживаються в податковій системі, щоб підтримати Україну та завдати економічного болю режиму Путіна", – заявили в уряді.

Велика Британія обмінюється податковою інформацією з Росією відповідно до Конвенції про взаємну адміністративну допомогу в податкових справах, а Росія та Білорусь – за двосторонніми угодами про уникнення подвійного оподаткування.

Реклама:

"Рішення британського уряду гарантує, що Велика Британія не надаватиме режиму Путіна інформацію, яка може бути використана для податкових пільг або збільшення прибутків для РФ", – ідеться в заяві.

Такий крок не призведе до суттєвого впливу на здатність Британії вирішувати проблеми несплати податків.

"Оскільки ми хочемо поставити режим Володимира Путіна під економічний тиск, було б неправильно продовжувати обмінюватися податковою інформацією з Росією та Білоруссю.

Поряд з іншими економічними заходами, які ми вже вжили, цей крок допоможе позбавити Путіна ресурсів, необхідних для здійснення його варварської кампанії насильства", – наголосили в уряді.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: