Міжнародний союз біатлоністів почав процедуру усунення федерацій РФ і Білорусі

П'ятниця, 18 березня 2022, 09:59

Виконком Міжнародного союзу біатлоністів (IBU) вирішив негайно почати процедури усунення національних федерацій Росії та Білорусі.

Про це йдеться в заяві IBU.

"Рішення наслідує попередні заходи IBU щодо запобігання участі російських і білоруських спортсменів у змаганнях під егідою IBU, щоб захистити спортсменів інших федерацій та спортивну цілісність змагань.

Виконком IBU погодився на додаткові кроки на підставі того, що національні федерації Росії та Білорусі як представники своїх націй не виконали своїх гуманітарних зобов’язань у дусі Конституції IBU", – наголосили в IBU.

Реклама:

Обидві національні федерації мають сім днів, щоб відреагувати. Після закінчення цього терміну розглянуть відповіді та ухвалять остаточне рішення щодо призупинення.

Виконком IBU також оголосив про співпрацю з національними федераціями Австрії, Чеської Республіки, Франції, Німеччини, Італії, Норвегії, Швеції та Швейцарії, щоб надати "вкрай необхідну підтримку українській біатлонній спільноті".

"IBU працюватиме з вісьмома національними федераціями, які беруть участь у проєкті, щоб проводити тренувальні табори для українських спортсменів та команд усіх категорій, як тільки вони зможуть виїхати за межі України.

IBU направить на проєкт комплектації українців спортивним знаряддям 250 тис євро", – ідеться в повідомленні.

Нагадаємо:

Спочатку IBU заявив, що позбавить Росію та Білорусь права виступати під державними прапорами та іншими символами. Забороненими будуть також державні гімни.

Взяти участь у змаганнях за цим рішенням могли лише окремі "нейтральні" спортсмени.

Крім цього, російські й білоруські біатлоністи, які брали б участь у змаганнях, не отримували б очок за свої результати в заліку Кубка націй та в естафетах.

Згодом IBU заявив, що взагалі відсторонив росіян і білорусів від участі в усіх міжнародних турнірах під своєю егідою.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
504 error