Ринок криптовалют занадто малий, щоб стати інструментом обходу санкцій проти РФ – Bloomberg

П'ятниця, 18 березня 2022, 09:34

Ринок криптовалют вважається занадто малим, щоб дозволити обійти санкції, запроваджені проти РФ.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на експертів та учасників ринку.

"Криптовалюта не виглядає успішним інструментом для уникнення санкцій, які США та їхні європейські союзники запровадили проти російських організацій та окремих осіб, включаючи президента Володимира Путіна, після вторгнення РФ в Україну", – заявила група криптоекспертів.

На банківському комітеті Сенату США експерти заявили, що ринок криптовалют надто малий, щоб обслуговувати глобальний обхід санкцій росіянами.

Реклама:

"Ми не бачили доказів того, що Росія чи Путін систематично використовували криптовалюти для ухилення від санкцій", – сказав Джонатан Левін, співзасновник аналітичної компанії Chainalysis Inc., яка продає уряду послуги з боротьби з відмиванням грошей.

Законодавці США, у тому числі сенатор Елізабет Уоррен, висловили занепокоєння, що біткоїн може ускладнити для держав відстежування порушників санкцій.

За словами колишнього директора FinCEN Майкла Мосьє, ліквідності криптовалютного ринку не вистачає, щоб "перемкнутися за одну ніч і перевести економіку країни з G20 на криптовалюту".

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: